Program

Izgradnja biznisa nije lak posao.

Resursi, dobro planiranje i iskusno vođenje - ključni su za uspeh.

Razvoj Startup kompanija

Pokretanje ovih kompanija se često dovodi u vezu sa povećanim rizikom ali i većom mogućnosti za povratak investicije i brzi rast. Stopa neuspešnih pokušaja za pokretanje preduzeća je veoma visoka. U Srbiji ovo su noviji vidovi finansiranja početničkih malih biznisa. Krediti koji se izdaju ne prelaze 30.000 evra i finansiraju se iz državnih finansijskih izvora pa zato predstavljaju povoljnije uslove od ostalih kreditnih linija, čime država podstiče razvoj malog i srednjeg preduzetništva. Cilj je i da se unapredi privredna struktura i smanji nezaposlenost pa je stoga ovo posebna podsticajna kreditna linija.

Kako funkcioniše program Startup Centra?

Timovi intenzivno rade na validaciji svoje startup ideje. Do kraja kursa razviju i testiraju svoj proizvod ili uslugu, početni biznis model, kao i strategije izlaska na tržište. Podrška i saradnja članova tima na zajedničkom putu razvoja kompanije, učvršćuje odnose unutar ekipe i pomaže boljoj raspodeli radnih zadataka. U isto vreme svaki član tima radi na ličnom usavršavanju i poboljšanju svojih veština i praktičnih znanja.

Mesečni ciljevi

Pre početka programa: održava se serija uvodnih predavanja o značaju startupa u današnjoj ekonomiji. Prvi mesec: cilj je naučiti polaznike da definišu problem čije rešenje nude, odrede svoje tržište i započnu rad na razvoju klijenata. Drugi mesec: rezervisan je za prikupljanje podataka o klijentima i konkurenciji, učesnici će naučiti da rade na svojim pretpostavkama, da izgrade i definišu osobine minimalno održivog proizvoda (MVP) i testiraju ga. Treći mesec: završetak rada na strategiji izlaska na tržište, brending i marketing strategije, kao i budžetska prognoza. Demo dan: je kruna svega što su timovi radili prethodna tri meseca, jer će dobiti priliku da predstave svoje startape pred investitorima.

Spremni ste da započnete Vaš projekat?